Wereldwijd steken we op zondag 10 december 2023 om 19.00 uur kaarsen aan voor de overleden kinderen die we in ons hart meedragen. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Ook in Bolsward verbinden wij ons met dit lint van licht. Met poëzie, muziek, stilte en teksten staan we stil bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn

We herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden en naar muziek, troostende woorden en gedichten te luisteren. Vader, moeder, broertjes, zusjes, (groot)ouders en andere familieleden, juf of meester, vriend of vriendin, jong en oud ….Ieder die zich verbonden voelt, is van harte welkom.

Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden is. Welke leeftijd dit kind had of hoe lang geleden het overleed speelt geen rol: jong, volwassen of misschien onvolgroeid; vurig gewenst, maar nooit gekomen. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Het initiatief voor Wereldlichtjesdag is genomen om overleden kinderen die gemist worden te herdenken. Wereldwijd leven we in verschillende tijdzones. Zo wordt er deze dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen aangestoken voor een overleden kind. Samen zorgen we ervoor dat er op deze manier over de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu over de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Kijk ook eens op onze facebookpagina wereldlichtjesdag Bolsward en like ons! 
https://www.facebook.com/wereldlichtjesdagBolsward